ma. jul 22nd, 2024

Oefening met politiehonden in Maassluis

MAASSLUIS – Dinsdagmorgen vond er in de bosschages tegenover de Vermeerlaan in Maassluis een oefening plaats met twee surveillance politiehonden. De oefening maakt deel uit van de opleiding voor deze politiehonden.

Surveillancehonden ondersteunen hun geleiders bij de dagelijkse politietaken. Elke hond heeft zijn eigen geleider, die tevens de baas van de hond is buiten diensttijd. Dankzij hun uitstekende reukvermogen, snelheid en kracht leveren deze honden een belangrijke bijdrage aan het politiewerk.

De indrukwekkende uitstraling van een surveillancehond helpt bij het afschrikken van mensen, wat ervoor zorgt dat zij op afstand blijven. Bovendien geven verdachten zich sneller over uit angst voor de hond.

Politiehonden kunnen diverse taken uitvoeren, zoals het opsporen van voorwerpen en gevluchte verdachten. Ze kunnen ook op commando van hun geleider agressief gedrag vertonen en ondersteunen bij het optreden van de Mobiele Eenheid. In dergelijke situaties dienen ze zowel als geweldsmiddel als afschrikmiddel tegen mensen die zich tegen de politie keren.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.