vr. mei 24th, 2024

Buitenbrand Zuidbuurt blijkt snoeihout verbranding te zijn

Maassluis – Maassluis – Vrijdagmiddag werd de brandweer van Maasland naar de Zuidbuurt gestuurd voor een buitenbrand.

2 jonge amazones zagen in de verte brand en rook in de bossage van het fietspad langs de Boonervliet en belde direct de brandweer. De brandweer had even wat moeite om de goede locatie van de brand te vinden op de Zuidbuurt, maar uiteindelijk werd die gevonden op een naast gelegen fietspad. Eenmaal aangekomen bij de brand bleek dat een bewoner zijn snoeihout aan het verbranden was. De man was zich van geen kwaad bewust, en was flink verbaast dat de brandweer en handhaving voor zijn neus stond. De brandweer hoefde niet actie te komen en kon uiteindelijk weer retour naar de kazerne. Handhaving van gemeente Maassluis is in gesprek gegaan met de bewoner omtrent de regels voor het verbranden van snoeihout.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.