Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van de Landelijke Politieperskaart. Dit betekent dat wij als fotograaf ons werk kunnen uitoefenen in door de politie afgezette gebieden om verslag te doen van bijvoorbeeld ongevallen, demonstraties, rellen en calamiteiten.

De fotograaf van Koekmedia kan zich te allen tijden legitimeren met een officiële Politieperskaart bij een incident. De fotograaf kan afhankelijk van het soort incident ook een geel veiligheidshesje aan hebben met op de rugzijde “PERS”. Dit ter identificatie van de aanwezige hulpverleneners/personen op de plaats van een incident.

Helaas komt het enkele keren per jaar voor dat een fotograaf van Koekmedia onheus word belaagd en bedreigd wanneer wij verslag doen bij een incident of een calamiteit. Wij doen gewoon ons werk en houden zeker rekening met de privacy van slachtoffers. In geval van ernstige bedreigingen, intimidaties en geweld doen wij altijd aangifte bij de politie.

Bij bedreigingen of geweld tegen de fotojournalist doen wij ook altijd een melding bij PersVeilig.nl, PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie en heeft tot doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en/of via juridische claims.