ma. mei 20th, 2024

Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart. Dit betekent dat wij als fotograaf ons werk mogen uitvoeren in door de politie afgezette gebieden om verslag te doen van bijvoorbeeld ongevallen, demonstraties, rellen en calamiteiten.

De fotograaf van Koekmedia kan zich altijd legitimeren met een officiële Politieperskaart bij een incident. Afhankelijk van het soort incident kan de fotograaf ook een geel veiligheidshesje dragen met daarop de tekst “PERS” op de rugzijde. Dit is bedoeld voor identificatie van de aanwezige hulpverleners en personen op de plaats van een incident.

In geval van bedreigingen of geweld tegen de fotojournalist doen wij altijd een melding bij PersVeilig.nl. PersVeilig is een initiatief van de NVJ, het Genootschap van Hoofdredacteuren, de Politie en het Openbaar Ministerie, en heeft als doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en via juridische claims.