ma. apr 22nd, 2024

Dode bij aanvaring snelle motorboot en sloep.

Rotterdam – Vrijdagmiddag 16 augustus heeft er een aanvaring tussen een snelle motorboot en een houten sloep op de Nieuwe Maas in Rotterdam plaats gevonden. Daarbij is een persoon om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Negen andere opvarenden zijn uit het water gehaald, „een aantal” van hen is overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident op de Maas vond plaats in de buurt van het Noordereiland. De drenkelingen zijn onder meer door watertaxi’s uit het water gehaald. Volgens De politie waren er zo’n tien personen aan boord van de sloep en één iemand in de snelle motorboot. De schippers van beide boten zijn aangehouden voor verhoor. Het scheepvaartverkeer was urenlang gestremd omdat de politie in het water zocht naar een mogelijke andere slachtoffers.

Foto’s L. Koek.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.