vr. mei 24th, 2024

Inzet Drone-team brandweer bij zeer grote brand.

Rotterdam – Op zondagmiddag 4 augustus heeft er een zeer grote brand gewoed in een bedrijfspand aan de Abraham van Beyerenstraat in Rotterdam-Overschie. Bij deze brand werd het Drone team van Rotterdam-Rijnmond ingezet.

De brandweer heeft sinds begin 2019 een Drone-team. Hiermee kunnen de hulpdiensten een goed beeld krijgen vanuit de lucht. Op de drone zitten twee camera’s. Één camera is normaal beeld en de andere camera is een warmtebeeld camera. Hiermee is het verschil tussen warm en koud goed te zien.

Er is ook een bus van het Drone-Team, in de bus zijn de live beelden te zien van de drone. Ook zijn er meerdere overzichtskaarten in de bus. En in de bus kan er contact worden opgenomen met de luchtverkeersleiding. Dit voorals er gevlogen gaat worden met de drone in de omgeving van een vliegveld.

Foto’s L.Koek

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.