ma. mei 20th, 2024

Grote brand aan de Lorentzlaan in Schiedam

Vrijdagmiddag 18 oktober omstreeks 13:00 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een gebouwbrand op de Lorentzlaan in Schiedam.” De eerste melding was brand in een tuin, de rook zou naar binnen zijn getrokken.” zo meldt RijnmondVeilig.

De brand woedde in een snackbar aan de Lorentzlaan. Rook trok omliggende woningen binnen. In één van de trappenhuizen kwam zoveel rook dat bewoners niet veilig konden vluchten.

De brandweer schaalde op naar ‘Grote brand’. De brandweer heeft meerdere woningen ontruimd. Er zijn vijf bewoners uit de woningen naar buiten gebracht. Ook een hond en een kat werden gered. In totaal zijn zes personen nagekeken voor het inademen van rook. Geen van de personen hoefde mee naar het ziekenhuis.

De hulpdiensten troffen na de brand in een woning een hennepkwekerij aan, dit wordt overgedragen aan de politie en gemeente.

Tekst J.Koek – foto’s L.Koek

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.