za. jun 15th, 2024

Arrestatie na melding vuurwapen.

Schiedam – Agenten hebben woensdagochtend een auto klem gereden en een persoon aangehouden op de Baan naar aanleiding van een melding over een vuurwapen. 

Rond 9:30 vanochtend heeft Team Parate Eenheid van de politie een bestelbus klemgereden en 1 persoon aangehouden, even daarvoor was de politie al een woning binnengetreden na een melding over vuurwapenbezit. Agenten hebben de verdachte uit de auto gepraat met een zogenoemde uitpraatprocedure (BTGV). Dat is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens door de politie uit het voertuig of woning gehaald. De auto is voor verder onderzoek meegenomen en de bestuurder is ingesloten op het bureau. Of er daadwerkelijk een vuurwapen is aangetroffen is niet meegedeeld.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.