zo. mei 19th, 2024

Zeer grote brand bij farmaceutisch laboratorium Maripharm

Rotterdam- Vrijdagavond is er een grote brand uitgebroken bij farmaceutisch laboratorium Maripharm aan de Nieuw-Mathenesserstraat in Rotterdam. Het gaat om een laboratorium waar legaal wiet wordt gekweekt voor medische doelen.  Brandweerkorpsen uit meerdere regio’s zijn aanwezig om het vuur te bestrijden. Inmiddels zijn er 12 tankspuitauto’s ingezet en is opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 1.

De burgemeester van Schiedam, Cor Lamers is ter plaatse en laat zich over de brand informeren.

Hoe de brand is ontstaan is nog onduidelijk, De brandweer is nog altijd bezig met blussen. De brandweer zal nog de gehele nacht nodig hebben om de brand te blussen..


By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.