za. jun 15th, 2024

Vervoersverbod pluimvee in de regio vanwege vogelgriep in Maasland

Midden-Delfland- In de gemeentes Maasland,  Maassluis, Vlaardingen ,Schiedam, Delft, Schipluiden en Den Hoorn is een vervoersverbod voor pluimvee en pluimvee gerelateerde producten ingesteld, vanwege vogelgriep bij een kleinschalig pluimveebedrijf in Maasland (gemeente Midden-Delfland). Het besmette bedrijf met 500 kippen wordt geruimd. Bedrijven in een straal van tien kilometer hebben direct een vervoersverbod gekregen van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

Op alle toegangswegen naar deze gemeentes staan inmiddels borden waar gewezen wordt op een vervoersverbod.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.