za. mrt 2nd, 2024

Brand in transformatorhuisje, 3500 woningen zonder stroom

Rotterdam – Dinsdagmiddag is er een brandje uitgebroken in een transformatorhuisje aan de Spangesekade. Als gevolg van het brandje is de stroom uitgevallen van ongeveer 3500 woningen in de wijk Spangen.

Even na 12:45 werden de hulpdiensten gestuurd naar een transformatorhuisje waar rook en geknetter uit kwam. Er was inwendig in het pand kortsluiting ontstaan, de oorzaak daarvan is nog onduidelijk. Naast de brandweer zijn ook monteurs van Stedin aanwezig. Ongeveer 3500 woningen in de wijk Spangen zitten zonder stroom. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de stroomvoorziening is hersteld.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.