vr. mei 24th, 2024

Poging brandstichting mislukt Zijtwende De Lier

De Lier – De brandweer werd afgelopen zaterdagnacht rond de klok van 00:20 naar de Zijtwende/Burgerdijkseweg gestuurd voor een buitenbrand.

Eenmaal terplaatse kon de brandweer geen buitenbrandje vinden. Na enig speurwerk vond de brandweer langs de kant van de weg aan de Zijtwende een grote stapel snoeihout waarin een jerrycan stond. De jerrycan gevuld met benzine was niet tot ontbranding gekomen tussen het snoeihout. De brandweer heeft de jerrycan met benzine verwijderd en de takkenbossen met water nat gespoten om eventuele latere brandstichting verder uit te sluiten. De politie heeft de jerrycan meegenomen voor onderzoek.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.