za. mei 18th, 2024

Woningen ontruimd na zolderbrand in De Lier

De Lier- Maandagavond om 18:03 uur werd de brandweer van De Lier, Maasdijk en Delft gestuurd naar de Pieter de Hooghstraat. In een woning was een brand ontstaan op de zolderkamer.

De brandweer had het vuur op de zolderkamer snel onder controle. De brand was kort en fel, aldus de brandweer. 1 bewoner is nagekeken in de ambulance voor het inademen van rook, deze persoon is voor verdere controle over gebracht naar het ziekenhuis. Twee naast gelegen woningen werden uit voorzorg ontruimd. Deze bewoners werden buiten opgevangen de politie.

De brandweer heeft via de hoogwerker een deel van het dak verwijderd om er zeker van te zijn dat het vuur uit was. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend. Stichting Salvage komt ter ondersteuning voor de schadeafhandeling.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.