za. jun 15th, 2024

“Klimaatalarm” protest Rotterdam

Rotterdam- Op de Binnenrotte zijn enkele honderden demonstranten samengekomen om aandacht te vragen voor het klimaat. Op ruim veertig plekken in het land werd zondag om 15.00 uur een luid ‘alarm’ afgegeven dat een minuut duurde.

Het klimaatalarm is opgezet door de Klimaatcrisis Coalitie van elf maatschappelijke organisaties, zoals Oxfam Novib, FNV, Grootouders voor het Klimaat,Fossielvrij NL, en Milieudefensie. Jesse Klaver van GroenLinks was als enige politieke leider aanwezig bij het Klimaatalarm in Rotterdam. De politie was in grote getale aanwezig om de manifestatie in goede banen te leiden, voorzover bekend is er 1 persoon aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Even na 16:00 was de demonstratie afgelopen en gingen de meeste demonstranten huiswaarts. Het Klimaatalarm protest is verder gemoedelijk verlopen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.