vr. mei 24th, 2024

Vlammenzee legt pand met deelscooters volledig in as

Capelle aan den IJssel – Op de Radarstraat in Capelle a/d IJssel is donderdagavond 18 november rond 21:00 één grote brand uitgebroken in een pand met elektrische scooters van Felyx. In zeer korte tijd stond de het pand volledig in brand en moest de brandweer alle zeilen bijzetten om de brand te bestrijden. De brandweer schaalde in een paar minuten op naar Zeer Grote Brand, GRIP 2 en 2 pelotons.

Meer dan 14 blusvoertuigen werden gealarmeerd voor de brandbestrijding. In het pand met de elektrische deelscooters ontplofte de ene naar de andere accu, waardoor de brand zeer moeilijk te bestrijden was. Omliggende panden met waardevolle spullen zoals dure boten werden uit voorzorg ontruimd en leeg gehaald. De politie heeft de bewaking van deze goederen op zich genomen en de omgeving van de brand hermetisch afgesloten.

Twee mensen raakte door de brand gewond en zijn door de ambulancedienst behandeld, diverse mensen moesten zich laten behandelen voor het inademen van rook. Ook omwonenden werd verzocht hun huis te verlaten om dat de brandweer er rekening mee hield dat de brand zou gaan uitbreiden naar naast gelegen panden.

Een NL-Alert werd uitgezonden om ramen en deuren te sluiten omdat bij de brand zeer giftige rook vrij kwam. Het pand is uiteindelijk volledig in as opgegaan en diverse panden ernaast hebben flinke brandschade opgelopen.

De brandweer was vanochtend vroeg nog druk bezig met nablussen van het pand en omliggende panden. Het nablussen zal de hele dag gaan duren. Hoeveel schade bij omliggende bedrijven er is opgelopen zal uiteindelijk bij daglicht worden vastgesteld. Team brandonderzoek is een groot onderzoek gestart naar toedracht van de zeer grote brand.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.