zo. mei 19th, 2024

Coronamars en politieactie in Rotterdam rustig verlopen

Rotterdam – De Coronamars door het centrum van Rotterdam is vanmiddag rustig en zonder incidenten verlopen. Enkele duizenden demonstranten liepen mee om te protesteren tegen de door de overheid opgelegde coronamaatregelen. De Coronamars liep van de Binnenrotte naar de Willemsbrug en weer via de Erasmusbrug richting de Markthal.

Ondanks het slechte weer liepen er enkele duizenden demonstranten mee met de protestmars, waaronder ook vele bekende anti-corona activisten zoals ” Mevrouw Kikker”, Mevrouw Kikker was ditmaal verkleed als Mobiele Eenheid en gekomen met haar Scoot Mobiele Eenheid.

De politie in Rotterdam legde tijdens het corona-protest ook vier uur lang het werk neer, omdat het kabinet niet tegemoet wil komen aan de eisen voor een nieuwe politie-cao. Politie eenheden uit Den Haag, Amsterdam en het oosten van het land hebben de demonstratie verder begeleidt.

De Corona-protestmars was een initiatief van de actiegroep ”Nederland in Verzet”. De actiegroep organiseerde ook eerdere demonstraties tegen het coronabeleid in Amsterdam en in andere plaatsen. De politie sprak van een vreedzame verlopen coronaprotest die zonder incidenten zijn verlopen.By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.