za. jun 15th, 2024

Overzicht: Storm Eunice zorgt schade en overlast in de regio

Regio – De windkracht is inmiddels afgenomen en de schade na de zware storm van vrijdag 18 februari kan worden opgenomen. Storm Eunice zorgde in ieder geval voor veel schade en overlast in de regio Maassluis/Vlaardingen en Midden-Delfland. Hieronder een overzicht van de incidenten in de regio die ik zelf als fotograaf heb bezocht.

Maasland: Bij een bedrijfspand aan de Oude Camp is een groot stuk zijgevel door de storm weggewaaid. Het pand is door de brandweer ontruimd en de stukken zijgevel is door de brandweer weggehaald.

Schipluiden: Bij Paviljoen ’t Middelpunt aan de Dorpstraat is het terras vernield. De stoelen en tafels zijn door de harde wind door de glazen windschermen geslagen. Ook de partytent is door de wind weggewaaid.

Maassluis: Op de Reigerstraat moest de brandweer van Maassluis een boom in een achtertuin preventief kortwieken. De boom stond om omvallen door de de storm.

Maassluis: Op de Industrieweg is bij een bedrijfspand de dakbedekking los gekomen door de storm, de brandweer heeft de losse delen verwijderd.

Maassluis: Op de Westlandseweg in Maassluis heeft de harde wind er voor gezorgd dat een boom over de weg waaide. Er reden op dat moment geen auto’s. De brandweer kwam ter plaatse en had de boom snel in stukjes gezaagd zodat de weg weer vrij was.

Maasland: Op Molenweide is een boom omgewaaid door de storm. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd om de weg weer vrij te krijgen.

Schipluiden: Op de Zoutveenseweg is een flinke boom omgewaaid door de storm.De brandweer van De Lier heeft de boom in stukken gezaagd en de weg weer vrijgemaakt.

Schipluiden: De auto van persfotograaf (koekmedia) belandt half in de greppel op de Zoutveenseweg. De brandweer van De Lier die bij een omgevallen boom was heeft de auto eruit getrokken. #handremvergeten

Vlaardingen: Op de Aletta Jacobskade is een flinke boom omgewaaid en op een geparkeerde auto gekomen. De auto is flink beschadigd. Er word met groot materiaal hard gewerkt om de boom weg te halen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.