za. mrt 2nd, 2024

Stille tocht voor de doodgestoken Joshua (15)

Rotterdam- Dinsdagavond hebben familie, vrienden en omwonenden in Rotterdam-Beverwaard een stille tocht gehouden voor Joshua. De 15 jarige jongen werd vorige week doodgestoken in een park aan de Goedenraadweg.

De stille tocht startte om 19:00 op de Rhijnauwensingel en ging via de Baarlopoort en Velsopoort naar het parkje waar Joshua werd doodgestoken. In het parkje werd door de deelnemers 2 minuten stil gestaan en werden er bloemen neergelegd.

De stille tocht werd niet alleen maar georganiseerd om de dood van Joshua te herdenken, maar ook om aandacht te vragen voor het messengebruik onder jongeren en alle gevaren die het met zich mee brengt. Het messenbezit onder jongeren is de laatste jaren gigantisch gestegen.

Joshua werd vorige week dodelijk geraakt door een mes, een dag later melde zich een 15 jarige jongen bij de politie. De politie maakt verder bekend dat Joshua zelf ook een mes bij zich had toen hij werd neergestoken. Wat de aanleiding was van de steekpartij is nog onbekend.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.