vr. mei 24th, 2024

Grootschalige oefening hulpdiensten in Schipluiden

Schipluiden- Maandagavond heeft de VeiligheidsRegio Haaglanden (VRH) een grootschalige oefening met alle hulpdiensten gehouden in Schipluiden.

De St. Jozefschool in Schipluiden was als locatie gekozen voor deze oefening. Brandweerkorpsen van Midden-Delfland en het Westland deden mee aan de oefening. Ook de politie en de ambulancedienst werden ingezet om de diverse oefening scenario’s van de hulpdiensten zo goed mogelijk te laten lijken voor het plubliek.

Bij een grote oefening en in het echt trekken brandweer, geneeskundige hulpverlening (GHOR), politie en gemeenten samen op. De partijen hebben allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden bij een brand,crisis of een ramp.

Diverse brand- en ontruimingoefeningen werden er gehouden, waaronder een schoolbrand, busbrand en een auto die op zijn kop lag waar een passagier moest worden uitgeknipt. Ook het droneteam van de brandweer Haaglanden gaf een demonstratie met een drone.

Enkele honderden mensen keken mee vanaf de zijkant van deze aangekondigde oefening. Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland was ook aanwezig en is verantwoordelijk voor een goede aanpak bij een (dreiging van een) brand, ramp of crisis in zijn gemeente.

De VeiligheidsRegio Haaglanden (VRH) zal uiteindelijk de gecoördineerde oefening gaan evalueren en de eventuele knelpunten gaan bespreken. Voor het plubliek was het in ieder geval een leuke en spannende avond in Schipluiden.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.