za. mei 18th, 2024

Brandweer zet alles op alles om paard uit sloot te halen Foppenplas-Maasland

Maasland – De brandweer van Maasland en De Lier hebben dinsdagmiddag een paard op het droge getrokken. Het dier was in de sloot naast een weiland beland in de Foppenpolder.

Het paard dat waarschijnlijk al enkele uren in de baggersloot lag kon er niet meer op eigen kracht uit. Een aantal mensen schoot te hulp en hield het hoofd van het paard boven water tot de brandweer er was. 

De brandweer had grote moeite om het paard uit zijn benarde situatie te bevrijden. Een hulpverleningsvoertuig met kraan van brandweer De Lier werd erbij gehaald. Maar omdat het paard in zo’n benarde positie lag, lukte het de brandweer met hulp van omstanders pas na 1,5 uur het paard weer op het droge te krijgen.  

Hoe het paard in de sloot kon belanden, is onduidelijk. Het paard kon eenmaal op het droge weer zelfstandig staan en is gecontroleerd op verwondingen door een veearts.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.