zo. mei 19th, 2024

Klimaatactivisten blokkeren kruising bij de Tweede Kamer

Den Haag – Enkele honderden Klimaatactivisten van Extinction Rebellion hebben maandagmiddag de weg en kruising langs de Tweede Kamer geblokkeerd. 

2 groepen klimaatactivisten hadden zich even voor het middaguur verzameld midden op 2 drukke kruisingen voor de ministeries vlak bij de Tweede Kamer. 

Dit leidde tot een grote verkeersopstopping rond de Prins Clauslaan tot groot ongenoegen van veel automobilisten die begonnen te toeteren. De groep klimaatactivisten is door de politie vervolgens naar de kruising van de Tweede Kamer geleid. 

Een vrachtwagen met actievoerders had zich inmiddels midden op het kruispunt neergezet, waar enkele activisten zich hadden vastgeketend aan een vrachtwagen. De politie die in grote getale aanwezig was heeft het verkeer omgeleid en nam een afwachtende houding aan.  

Extinction Rebellion heeft aangekondigd om een week lang acties te voeren in de Haagse binnenstad.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.