ma. mrt 4th, 2024

Vreedzame lampionentocht door Maassluis

Maassluis – Vrijdagavond organiseerde een groep inwoners van Maassluis een fakkeloptocht. Het ontbranden van fakkels werd echter op het laatste moment verboden, maar de meeste deelnemers gingen verder met lampions en lampjes. De fakkeltocht ging om 20:00 van start op de Markt. Ongeveer 200 mensen liepen mee door het centrum. De tocht eindigde waar hij begonnen was. 

Het ging om een vreedzame tocht. Politie en handhaving hielden wel een oogje in het zeil. De organisatoren zeggen bezorgd te zijn over de in hun ogen toenemende polarisatie tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Daarnaast heeft men zorg over de QR code en coronamaatregelen. De fakkeltocht is bedoeld om verbinding te creëren. Een ieder was dan ook welkom om mee te lopen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.