ma. jul 22nd, 2024

Extinction Rebellion protestactie in centrum Rotterdam

Rotterdam – De jongerenafdeling van Extinction Rebellion hielden maandagmorgen een demonstratie op de Rederijbrug op de Rederijstraat. Ongeveer 30 a 50 demonstranten hielden actie door de brug elke 3 minuten volledig te bezetten. De actie was bedoeld om aandacht te vragen voor het klimaat. 

De lawaaiprotest in het centrum van Extinction Rebellion verliep ordelijk, maar kon niet op sympathie rekenen van vele automobilisten. 

De actie was eerst gepland op de Regentessebrug, maar omdat er examens waren op de naast gelegen Hogeschool van Rotterdam is de protestactie verplaatst ivm geluidsoverlast.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.