vr. mei 24th, 2024

ME voert diverse charges in Rotterdam uit na verloren finale

Rotterdam- Na de verloren Conference League-finale van Feyenoord braken in de centrum van Rotterdam diverse opstootjes uit. Diverse agenten werden bekogeld en gingen enkele ramen van winkels aan diggelen. De Mobiele Eenheid voerden diverse charges uit op het Hofplein,Lijnbaan en de Coolsingel.

De politie heeft in totaal 4 waterwerpers ingezet om de controle terug te krijgen in het centrum. Voorzover bekend heeft de politie tientallen aanhoudingen verricht en is er 1 agent gewond geraakt door een steen. Relschoppers staken ook zwaar vuurwerk af en er werd schade aan een tram en een bus gebracht. Even na 01:00 vannacht was de rust wedergekeerd in het centrum en kon de politie afschalen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.