za. mei 18th, 2024

Grote brandweeroefening met zuipschuit op de Foppenplas

Maasland – De brandweerkorpsen van Maasland, Maassluis, De Lier en het duikteam van Delft hebben dinsdagavond een grote brandweeroefening gehouden op de Foppenplas in Maasland. 

Het oefenscenario was als volgt: Op de Foppenplas was op een ‘zuipschuit’ brand uitgebroken en diverse personen waren te water geraakt. Deze slachtoffers moesten door de brandweer uit het water worden gehaald en zelfs worden gereanimeerd. De boot was door de brand onbestuurbaar geworden, de brandweer had in de tussentijd geen idee hoeveel personen er in het water lagen. 

De brandweer heeft bij deze gezamenlijke hulpverleningsoefening gebruik gemaakt van duikers, brandweermannen in waadpakken en zelfs een brandweerboot. De oefening was gezamenlijk georganiseerd door brandweer Haaglanden en brandweer Rijnmond.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.