wo. mei 8th, 2024

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) voert actie bij intocht Sinterklaas De Lier

De Lier – In De Lier heeft zaterdagmiddag de protestgroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gedemonstreerd bij de intocht van Sinterklaas. Ongeveer 100 actievoerders kwamen met 3 bussen naar de Sinterklaas intocht waar ze door de politie werden opgevangen en begeleid naar een protestvak in de Hoofdstraat.

Ook de “Westlandse Pro Zwarte Piet” groep was met een groep aanwezig voor een tegendemonstratie. De politie was in grote getale aanwezig om zowel de intocht als de actievoerders te begeleiden.

De demonstranten van KOZP werden bij aankomst bekogeld met eieren, vuurwerk en een aantal rookbommen. De politie heeft daarop een cordon van politieagenten tussen beide kampen neergezet.

Op een paar kleine incidenten na en een kleine charge van de mobiele eenheid van de politie is de demonstratie verder rustig verlopen.

Even na 14:30 werd de demonstratie afgebroken en gingen de actievoerders onder een grote politiemacht weer naar hun 3 gereedstaande bussen. 

De politie laat weten dat er negen personen zijn aangehouden.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.