10 december 2023

De Lier/Maasdijk/Maasland – De brandweer van De Lier, Maasdijk en Maasland zijn deze zondag wederom druk in de weer geweest met storm-meldingen. Storm Franklin die momenteel over het land raast zorgt opnieuw omgevallen bomen, losgerukte dakplaten en omgevallen verkiezingsborden.

De Lier – De Burgerdijkseweg is afgesloten voor doorgaand verkeer, een omgevallen boom heeft een waterleiding doen springen en een stuk van het wegdek is door het water weggezakt. De weg is afgezet omdat er gevaar is voor instorting. Monteurs van waterbedrijf Evides zijn al de gehele dag bezig om de waterleiding te herstellen. Vanavond rond 18:00 moest de brandweer wederom naar de Burgerdijkseweg, een boom was half omgewaaid en dreigde tegen een woning aan te komen.

Maasdijk– Op de Aartsdijkseweg moest de brandweer naar een bedrijfspand waar de golfplaten van het dak los waren gekomen en dreigde door de wind naar beneden te vallen, afgelopen vrijdag was de brandweer ook al bij dit bedrijfspand geweest voor stormschade. De Coldenhovenlaan richting Aartsdijkseweg is afgesloten ivm gevaar voor rondvliegende dakonderdelen.


Maasland
– De brandweer moest voor een waterlekkage naar de Reynbolt van Maeslantstraat, bij een woning waren de dakpannen erafgewaaid en kwam het regenwater naar binnen. Ook bij een woning op de Hoefslag moest de brandweer in actie komen, ook daar was schade aan het dak ontstaan door de harde wind. Op de Maaslandse dam is een verkiezingsbord omgewaaid en hangt half over de vliet heen.

By Redactie

Koekmedia - Freelance Persfotograaf voor de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland.

Related Post