zo. mei 19th, 2024

Hoekse Lijn officieel geopend

Hoewel de Hoekse Lijn alweer een maand in gebruik is, werd hij afgelopen vrijdag (1 November) officieel geopend bij station Vlaardingen- West. Dat gebeurde in een speciaal gereserveerd metrostel, dat van Hoek van Holland Haven naar de feestlocatie in Vlaardingen reed.

De openingshandeling vond plaats op station Vlaardingen-West en werd gedaan door Burgemeester Annemiek Jetten, Rotterdamse wethouder Arjan van Gils, Marc Rosier van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Maurice Unck van vervoersbedrijf RET.

Nu de opstartfase voorbij is zullen er vanaf maandag spitsritten worden toegevoegd van Rotterdam tot Vlaardingen West. Dat houdt in dat er in de spits in plaats van elke tien minuten, elke vijf minuten een metro rijdt. Hiermee komt een einde aan het vervangend busvervoer. Vlaardingen​ RET​

Foto’s Leen Koek

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.