zo. mei 19th, 2024

Stank en rookoverlast bij nablussen grote brand afvalverwerker Renewi

Vlaardingen- De grote brand vannacht in een loods vol met afval bij Renewi aan de Kreekweg in Vlaardingen geeft vandaag nog steeds veel rookoverlast bij het nablussen.

Even na 15:30 werd er een 2de NL-Alert verzonden omdat er nog steeds veel rook richting Vlaardingen en Schiedam ging. Er word geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden in en rond Vlaardingen en Schiedam.

De brandweer is nog steeds druk bezig met het blussen van de brand. De loods met smeulend en brandend afval word momenteel leeggehaald met een shovel en buiten op het terrein door de brandweer nat gemaakt doormiddel van hogedruk stralen.

Bij het nablussen van het afval komt veel rook vrij wat richting Vlaardingen en Schiedam trekt.

De brandweer zal nog zeker enkele uren bezig zijn met nablussen van de brand.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.