zo. mei 19th, 2024

Zoektocht naar gedumpte katin vuilcontainer

Maassluis – Dondermiddag werden de dierenbescherming en de brandweer naar de Kluwerij gestuurd omdat er een kat in de ondergrondse container zou zitten.

De brandweer heeft de container opengemaakt maar kon het beestje niet traceren. Het was voor de brandweer niet mogelijk om heel de container nu leeg te halen, als de kat daadwerkelijk is gedumpt dan ligt de kat vrijwel helemaal onderop, aangezien de melding afgelopen zondag al werd gedaan. Een buurtbewoner had afgelopen zondag gezien dat iemand de waarschijnlijk de kat in de vuilcontainer had gegooid.

De dierenbescherming en de politie zullen met de eigenaar van de kat in contact gaan om uit te zoeken wat er nou precies is gebeurd, en waarom de melding kwam dat de kat in de container was gedumpt. 

Update: De gewonde kat is inmiddels gevonden en is dus niet dood in de container gedumpt aldus eerdere berichtgeving, de eigenaresse van de kat weigert vooralsnog elke medewerking voor medische hulp aan de kat.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.