ma. jul 22nd, 2024

Hotelboot opvang vluchtelingen aangemeerd in Maassluis

Maassluis – Donderdagmorgen even na 10:00 arriveerde de rivier-cruiseboot “Lady Anne” in de haven van Maassluis. De hotelboot gaat in januari ongeveer 50 tot 70 vluchtelingen opvangen voor maximaal 8 weken.

De hotelboot ligt afgemeerd aan de Govert van Wijnkade, tussen de zeesleper Elbe en de fietsbrug. Het opvangschip staat onder regie van het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Het COA draagt de kosten, waaronder ook de kosten voor sociale begeleiding en catering. Ook zullen er beveiligers aan boord van het schip zijn. 

De hotelboot zal de komende weken ingericht worden voor de opvang van de vluchtelingen in januari. Niet bekend is uit welke landen de asielzoekers die in Maassluis worden opgevangen afkomstig zijn. De gemeente Maassluis is bezig met het organiseren van een programma voor verwelkoming van de asielzoekers in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.