za. mei 18th, 2024

Automobilist door het lint bij klimaatprotest A12

Den Haag – Een verhitte confrontatie ontstond vandaag op de Utrechtsebaan/A12 toen een boze automobilist zijn woede uitte tegenover klimaatactivisten die de snelweg blokkeerden. De automobilist, die gefrustreerd was over de opstopping, sloeg daarop een verslaggever en riep naar de demonstranten, “Er moeten mensen werken, godverdomme. Haal die *-lijers weg joh.” 

De situatie escaleerde toen de automobilist in conflict raakte met de politie, die uiteindelijk de wapenstok moest gebruiken om de man onder controle te krijgen. Na het incident werd de automobilist gearresteerd door de politie. 

De lokale nieuwszender TV West heeft aangekondigd dat ze aangifte zullen doen tegen de automobilist vanwege de aanval op hun verslaggever. Deze gebeurtenis heeft geleid tot een brede discussie over de spanningen tussen verkeersopstoppingen en protesten voor klimaatverandering.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.