za. jun 15th, 2024

A12 voor de vierde keer bezet door klimaatactivisten

Den Haag – Actievoerders van Extinction Rebellion hebben dinsdag 12 september voor de vierde dag de A12 in Den Haag bezet, waarbij ze eisen voor het stopzetten van fossiele brandstof subsidies. 

Twee groepen demonstranten blokkeerde eerst de oprit naar de A12. Ongeveer 150 demonstranten zijn hierbij aangehouden. Een andere groep demonstranten is op de A12 en blokkeert het uitgaande verkeer. 

De politie heeft de actievoerders omsingeld en is overgegaan tot aanhoudingen na herhaalde sommaties om te vertrekken. De gearresteerde actievoerders worden met bussen naar het politiebureau vervoerd. Extinction Rebellion heeft aangekondigd dagelijks de A12 in Den Haag te willen blokkeren totdat de subsidies voor fossiele brandstoffen worden stopgezet. 

Deze acties veroorzaken aanzienlijke verkeersoverlast op de A12/ Utrechtsebaan in Den Haag en vergen een enorme grote politie-inzet. Hoewel de actievoerders van Extinction Rebellion eerst veel sympathie van het publiek kregen in het weekend, is er nu veel tegengeluid te horen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.