zo. mei 19th, 2024

Vijfde dag van protest op de A12 eindigt in 300 aanhoudingen

Den Haag – In wat nu al de vijfde opeenvolgende dag van protestacties is, hebben ongeveer 300 klimaatactivisten van Extinction Rebellion opnieuw de Utrechtsebaan en de A12 in Den Haag bezet. De politie heeft besloten tot ingrijpen door de groep in te sluiten en tot aanhouding over te gaan. 

Deze bezetting van de Utrechtsebaan en de A12 door de activisten heeft geleid tot verdere verstoring van het verkeer in de Den Haag. De politie, die al dagenlang te maken heeft met deze protesten die gericht zijn op het stopzetten van subsidies voor fossiele brandstoffen, is vastbesloten om de orde te handhaven en het verkeer weer op gang te brengen. 

Rond 13:30 was de Utrechtsebaan en de A12 weer vrij van demonstranten. Ongeveer 300 demonstranten zijn aangehouden en met bussen vervoerd naar het FC Den Haag stadion.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.