Caronavirus duikt op in Delft en Rotterdam.

Caronavirus duikt op in Delft en Rotterdam.

Delft/Rotterdam – Zaterdagavond is een inwoner van Delft met COVID-19 (carona) gediagnosticeerd; dat heeft het RIVM zojuist meegedeeld.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis heeft eerder gezegd goed voorbereid te zijn op mogelijke COVID-19 besmettingen (coronavirus). Als een patiënt zich meldt, werkt het ziekenhuis volgens een protocol dat is gebaseerd op landelijke richtlijnen van het RIVM, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS) en het isolatiebeleid van het Reinier zelf. Het ziekenhuis heeft in totaal 26 isolatiekamers.

In het Erasmus MC ziekenhuis in Rotterdam is vanavond ook een vrouw opgenomen met hetzelfde virus en in quaraintaine gezet. Eerder vandaag werden nog 4 familieleden van de eerste twee patiënten positief getest op COVID-19.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Erasmus Medisch Centrum Rotterdam
Reinier de Graaf gasthuis Delft.