ma. jul 22nd, 2024

Rotterdam Black Lives Matters protest afgebroken.

Rotterdam- De protest manifestatie Black Lives Matters is vanmiddag op de Erasmusbrug in Rotterdam vroegtijdig afgebroken omdat het te druk werd op de Erasmusbrug en de 1,5 meter afstand niet meer werd nageleefd.

Enkele duizenden demonstranten hadden zich verzameld op de Erasmusbrug om te protesteren tegen het politiegeweld in Amerika. De manifestatie die was georganiseerd door “Zwarte Piet is Racisme” kon even na 17:00 de toestroom van demonstranten niet meer aan en werd er door politie besloten om de demonstratie af te blazen en het plubliek gevraagd om naar huis te gaan.

Enkele demonstranten blokkeerde daarop de trambaan en gooide met vuurwerk en stenen naar de politie. De politie heeft daarna de demonstranten uit elkaar gedreven en ze begeleid naar het centraal station.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.