za. jun 15th, 2024

Arrestatie en boetes bij protest tegen de avondklok in Rotterdam

Rotterdam – Zaterdagavond 23 januari verzamelden zich ongeveer 100 demonstranten zich bij de Markthal in Rotterdam. 

Er was een oproep gedaan op social media om te demonstreren tegen de avondklok. Die oproep heeft een groep mensen doen gaan naar Rotterdam. De politie is massaal aanwezig om de demonstranten te verzoeken om weg te gaan.

Even na 21:00 greep de politie in en verzocht de demonstranten naar huis te gaan. De meerderheid van de demonstranten kozen eieren voor hun geld. Een groep van ongeveer 50 man weigerden echter weg te gaan, waarop de politie een aantal van deze personen op de bon slingerde. 1 persoon werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een indentiteitskaart. Even na 21:30 was de rust weer wedergekeerd op de Binnenrotte.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.