vr. mei 24th, 2024

‘Coppie Koffie’ met de politie Westland

Westland – De wijkagenten van de politie zijn voor vele mensen al een bekend gezicht in het Westland. Lang was het de manier voor de burger om een praatje te maken of z’n mening te geven. De politie in het Westland gaat een stapje verder met een heus koffiekarretje op locatie in de diverse dorpskernen van de gemeente Westland.

Vanochtend werd de elektrische “Coppie Koffie” kar in Maasland neergezet op de carpoolplaats langs de A20.
,,We zoeken meer nabijheid in de wijk en willen de verhalen van de inwoners zelf horen”, aldus een agent van bureau Westland ,,We hebben natuurlijk al wijkagenten en een politiebureau, maar de drempel is bij die twee vaak nog te hoog.” 

Vanmiddag werd de “Coppie Koffie” kar neergezet op het Oranjeplein in de Maasdijk. Vele bewoners maakte gebruik van het gratis kopje koffie en een praatje met de politie.
De doelstelling is om laagdrempelige toenadering te zoeken tot de burgers uit het Westland. Ook een bakkie koffie drinken met de ‘koffiecops’? Dat kan op de volgende locaties:
– Dinsdagmiddag in Honselersdijk
– Woensdagmiddag in ‘s-Gravenzande
– Vrijdag in Poeldijk
– Zaterdag in Schipluiden en Den Hoorn
– Zondag in Kwintsheul en Wateringen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.