vr. mei 24th, 2024

2 gewonde na explosie in woning

Rotterdam – Woensdagavond even voor middernacht heeft er een explosie plaats gevonden in een woning aan de Hooidrift met de Aelbrechtskade. Twee personen raakte gewond na de explosie en zijn met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. 

Vier andere bewoners uit naast gelegen woningen zijn nagekeken door de ambulancedienst maar liepen geen verwondingen op. 

De ravage in de woning is groot, door de explosie lag de straat bezaaid met glas,steen en stukken kozijn. Ongeveer 50 mensen moesten hun woning verlaten, voor deze mensen is een slaapruimte aangeboden door de gemeente.  

De brandweer en bouwkundige adviseurs hebben het pand en naast gelegen woningen als instabiel verklaard. Wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding voor de explosie is geweest, is nog niet duidelijk.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.