zo. mei 19th, 2024

Lawaaiprotest tijdens persconferentie

Den Haag – Ongeveer honderd demonstranten hebben zich vrijdagavond even voor 19:00 verzameld bij het ministerie van Justitie in Den Haag voor een lawaaiprotest. De Koninklijke Marechaussee en de politie is massaal aanwezig, eveneens leden van de Mobiele Eenheid (ME).

Om 19.00 uur tijdens de coronapersconferentie van demissionair premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge is het lawaaiprotest begonnen. De demonstranten wil met lawaai de periodieke persconferentie over de corona maatregelen verstoren, die vanaf 19:00 live op televisie werd uitgezonden. 

Het lawaaiprotest in Den Haag duurde iets meer dan een uur. Even na 20:30 vertrokken de meeste demonstranten. In tegenstelling tot eerdere protesten bij de persconferentie verliep de demonstratie rustig.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.