ma. mrt 4th, 2024

Mistgenerator zet winkel vol met rook: Mesdaglaan-Maassluis

Maassluis – Woensdagavond om 19:20 heeft een inbraakalarm en de mistgenerator een winkel van drogisterij Etos aan de Mesdaglaan in rook gezet.

Door het inbraakalarm was ook de mistgenerator afgegaan en de gehele winkelpand was binnen enkele seconden compleet gevuld met rook. 

Een mistgenerator, soms ook wel mistalarm genoemd kan een ruimte binnen enkele seconden vullen met dichte mist waardoor de inbreker letterlijk niks meer ziet. Oftewel: wat je niet kan zien, kan je ook niet stelen. 

De brandweer van Maassluis en Maasland zijn met spoed ter plaatse gekomen en hebben de winkeldeur gecontroleerd geopend. 

De brandweer heeft uiteindelijk de winkel geventileerd. Volgens de eigenaren was er geen sprake van een inbraak en door nog onbekende oorzaak is de mistgenerator afgegaan.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.