vr. mei 24th, 2024

Hoogwater zorgt problemen op ’t Hoofd in Maassluis

Maassluis – De hoge waterstand in de haven van Maassluis heeft aan het eind van de middag voor diverse problemen gezorgd bij diverse woningen op ’t Hoofd.

Op de Jouberstraat was de riolering zo vol met water gelopen dat een kelder van een woning vol liep met water, meerdere woningen in de straat en omgeving hadden ook last van hetzelfde probleem.

De brandweer is gekomen om de kelder leeg te pompen, maar omdat de riolering volstond kon de brandweer het water niet kwijt. De politie heeft bij diverse woningen aangebeld om de situatie te beoordelen, enkele bewoners hadden ook last van ondergelopen kelders of afvalwater dat in de gootsteen bleef staan.

Even na 17:00 viel ook de stroom nog uit bij diverse woningen, om hoeveel woningen het gaat is nog onduidelijk. Monteurs van Stedin zijn opgeroepen om de stroomvoorziening te herstellen.

De brandweer verwacht dat de komende uren het water weer gaat zakken in de Haven, en dat de riolering op ’t Hoofd dan hun afvalwater weer kwijt kunnen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.