ma. mrt 4th, 2024

Truckers van “Convoy Nederland” willen niet weg bij het ADO Stadion

Den Haag – De groep truckers van actiegroep “Convoy Nederland” die sinds zaterdag bij het ADO-stadion in Den Haag staan geparkeerd, willen het parkeerterrein niet verlaten.

De groep truckers zijn afgelopen nacht door de politie naar het parkeerterrein van het ADO Den Haag stadion gebracht om te overnachten, zondag zouden ze weer mee doen bijna de corona-demonstratie van “Nederland in Verzet” op het Malieveld.

De politie gooide echter zondagochtend roet in het eten en besloot het parkeerterrein af te sluiten. Na bemiddeling door de politie en gemeente mogen de chauffeurs gewoon weg maar mogen ze niet met hun vrachtwagen het centrum van Den Haag in. De chauffeur’s van “Convoy Nederland” hebben uit boosheid daarna zichzelf ingesloten op de parkeerplaats en de hekken afgesloten.

Een groep sympathisanten heeft zich buiten de hekken verzameld . Ook Willen Engel van Viruswaarheid heeft zich zojuist aangesloten bij deze groep. Op Twitter meld de politie dat vrachtwagens gewoon weg kunnen, dit is alleen niet het geval. Rond 16 uur kunnen ze ook het terrein af met hun vrachtwagen.

De politie is aanwezig en de situatie is momenteel „beheersbaar”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.