za. jun 15th, 2024

Extinction Rebellion houdt voor de derde dag A12 bezet

Den Haag – Voor de derde achtereenvolgende dag voert Extinction Rebellion actie op de A12 in Den Haag, waar momenteel honderden actievoerders de snelweg bezetten. Een grote politiemacht, inclusief de Mobiele Eenheid en het waterkanon worden ingezet om de demonstranten van de A12 te halen.

Omstreeks 13:00 uur heeft de politie geëist dat de A12 wordt vrijgemaakt, maar er werd geen gehoor aan gegeven. In reactie hierop heeft de politie zojuist het waterkanon ingezet om de situatie onder controle te krijgen. De politie heeft inmiddels de helft van de actievoerders aangehouden. Ongeveer 50 demonstranten zitten nog op de Utrechtsebaan /A12. Enkele van hen zitten met hun handen vastgeplakt. De politie verwacht rond 15:00 de rijbaan weer vrij te geven.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.