za. jun 15th, 2024

Nieuwe crashtenders voor Rotterdam The Hague Airport.

ROTTERDAM – Zaterdagmorgen 6 juni konden de drie nieuwe crashtenders voor Rotterdam The Hague Airport (RTHA) aan de Airportplein in Rotterdam bewonderd worden door de pers. Ze worden vanaf september in gebruik genomen door luchthavenbrandweer.

Na bijna 30-jaar zijn de huidige crashtenders aan vervanging toe en zijn vervangen door drie nieuwe crashtenders van het type Panthers A146 van de bouwer Rosenbauer.

De luchthavenbrandweer neemt in september ook de nieuwe brandweerkazerne in gebruik.

De huidige brandweerkazerne dateert uit de jaren zestig van de vorige eeuw. De brandweerlieden van de luchthaven kijken uit naar een nieuw onderkomen. Bovendien ligt de nieuwe kazerne centraler op het luchthaventerrein. Zo kunnen alle brandweervoertuigen binnen drie minuten overal op het landingsterrein ter plaatse zijn.

 

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.