vr. mei 24th, 2024

Isolatiekorrels kruipruimte veroorzaker van gas-stanklucht in de Witte de Withstraat in Maassluis

MaassluisDonderdagmiddag werd de brandweer van Maassluis opgeroepen voor een stank/gaslucht bij een aantal woningen aan de Witte de Withstraat.

Een bewoner had de brandweer gebeld omdat er al 2 dagen een stank/gaslucht uit de kruipruimte van zijn woning kwam. De brandweer heeft bij de woning een verhoogde concentratie gas gemeten.  Stedin is inmiddels ter plaatse gekomen evenals een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer om te kijken waar de gaslucht vandaan komt. De bewoners zijn buiten op een veilige plaats opgevangen. 

De brandweer heeft ook metingen verricht in het riool, vooralsnog is er geen aardgas gemeten wat zou wijzen op een lekkage.  Na onderzoek van de brandweer is een vocht probleem in de kruipruimte de oorzaak van de stankluchten. Woningbouwvereniging Maasdelta heeft een aantal maanden geleden de kruipruimtes van de woningen voorzien van korrels, de korrels in combinatie met vocht geeft een stanklucht waaronder een methaan gaslucht.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.