zo. mei 19th, 2024

5 personen aangehouden na vernielingen aan auto’s in Maasland

Maasland- Afgelopen nacht rondstreeks 3:00 zijn er 5 personen aangehouden aan de Langetaam in Maasland voor het aanrichten van diverse vernielingen aan geparkeerde auto’s.

De politie kreeg afgelopen nacht diverse telefoontjes van bewoners die autoalarmen hoorden afgaan. De politie die met 3 eenheden snel ter plaatse waren konden al snel op de Langetaam 3 personen aanhouden.  Na een zoektocht door de  politie ontdekte ze in de omgeving dat er van 4 auto’s dat de spiegels waren afgetrapt. 

Op het Kastanjehof hadden 2 buurtbewoners al 2 andere personen staande gehouden, één buurtbewoner werd hierbij bedreigd door een verdachte. 

Omdat de 5  verdachten allemaal verschillenden verklaringen aflegden over de gepleegde vernielingen, heeft de politie de 5 personen aangehouden. 1 verdachte was nog minderjarig. De 5 aangehouden personen zijn met een arrestantenwagen overgebracht naar het politiebureau van Delft. De recherche gaat de verdachten horen, de politie heeft bij enkele bewoners al aangifte opgenomen van de vernielingen. De politie verwacht in de loop van de dag nog meer aangiftes van vernielingen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.