ma. mrt 4th, 2024

Hoofdgasleiding moet worden afgefakkeld na na lekkage in Den Hoorn

Den Hoorn – De hulpdiensten werden vannacht rond 01:30 gestuurd naar de Dokter A.M. van de Poellaan voor een gaslekkage. Er was lekkage ontstaan aan de hoofdleiding.

Westlandinfra die eerder deze nacht een gaslekkage had gedicht aan de Dijkshoornseweg, heeft de gasleiding moeten afblazen alvorens aan de reparatie begonnen kon worden. Ze vroegen hierbij assistentie van de brandweer. De officier van dienst brandweer die ook ter plaatse kwam, wilde eerst de situatie bekijken op de Dijkshoornseweg. Deze melding was bij de brandweer namelijk helemaal niet bekend. Na de situatie te hebben beoordeeld besloot de brandweer op te schalen naar GRIP 1. Dan komen de leidinggevenden van de hulpdiensten ter plaatse om de inzet te coördineren. De Dokter A.M. van de Poellaan en omgeving is afgesloten door de politie om de hoofdgasleiding gecontroleerd te laten affakkelen . Hoeveel huizen er in de wijk zonder gas zitten is nog onbekend.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.