vr. mei 24th, 2024

Man doodgeschoten in Vlaardingen, politie schiet verdachte neer


Vlaardingen- In Vlaardingen is vanavond een man doodgeschoten bij een schietpartij midden op straat. Een verdachte die wilde vluchten voor de politie is na het lossen van een waarschuwingsschot gericht neergeschoten door de politie. Deze verdachte is met een schotwond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Even na 20:15 kwamen meerdere meldingen van bewoners van de Patrimoniumdwarsstraat, Potgieterstraat en de Schravendijkplein in Vlaardingen. Er zou een man gewond zijn geraakt bij een nog onbekend incident op straat.

Toen de politie ter plaatse kwam vonden zij een zwaargewonde man met een schotwond aan in de Patrimoniumdwarsstraat, pogingen om de man te reanimeren mochten niet baten en hij overleed ter plaatse.

De Patrimoniumdwarsstraat, Potgieterstraat en de Schravendijkplein  zijn afgesloten voor onderzoek. De identiteit van zowel het slachtoffer als de verdachte is nog onbekend. De recherche is gelijk een groot onderzoek gestart in de omgeving. De Rijksrecherche onderzoekt de toedracht van het schietincident, waaronder het vuurwapengebruik door de agenten.

update: 22-12-2020

Politie schoot onschuldige man neer na dodelijke schietpartij Vlaardingen

De verdachte die woensdag door agenten werd neergeschoten na een dodelijke schietpartij in Vlaardingen, had niets met de schietpartij te maken. Hij is gisteren uit het ziekenhuis ontslagen en weer op vrije voeten De politie wilde de man aanhouden, omdat hij voldeed aan het signalement van de schutter die kort daarvoor de 26-jarige “Appie” had doodgeschoten in de Patrimoniumdwarsstraat. Toen de verdachte niet mee wilde werken bij zijn aanhouding loste een politieagent een waarschuwingsschot. Daarna werd gericht op hem geschoten. De verdachte werd hierbij in zijn bovenlichaam getroffen.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.