za. jun 15th, 2024

Basisschool de Regenboog ontruimd na brandlucht

Maassluis – De brandweer werd donderdagmiddag met spoed verzocht bij een school (de Regenboog) aan de Zwaluwstraat.

Er werd een sterke brandlucht in de school geroken waarna het team van de school besloot tot ontruiming over te gaan. Ruim tweehonderd leerlingen werden geëvacueerd en naast de school op een sportveld opgevangen. Meerdere ambulances kwamen ter plaatse omdat diverse leerlingen misselijk geworden waren. De brandweer is opzoek naar de oorzaak van de lucht hierbij wordt de hulp ingeroepen van de AGS (Adviseur Gevaarlijke Stoffen). Moeders kwamen ter plaatse om dekens te brengen om de kinderen warm te houden. De brandweer heeft uiteindelijk geen oorzaak gevonden.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.