zo. mei 19th, 2024

Explosie bij grote brand in portiekwoning

Schiedam- Donderdagochtend is er brand uitgebroken in een portiekwoning aan de Ridderkerksestraat. De brand werd binnen enkele minuten opgeschaald naar middelbrand. De brandweer die met veel materieel ter plaatse kwam kon niet voorkomen dat de woning op de begane grond volledig uitbrandde. Tijdens het blussen was er een explosie te horen in een van de woningen. Bij de brand kwam veel rookvrij.

Diverse bewoners en diverse honden en katten zijn door de brandweer en via een hoogwerker veilig naar buiten gebracht. Een aantal bewoners zijn in een ambulance behandeld voor het inademen van rook. Voor de diertjes was de dierenambulance opgeroepen. Even na 12:00 uur was de brand meester. Voor een aantal bewoners zal vervangende huisvesting worden gezocht. Brandonderzoek zal moeten uitwijzen wat de oorzaak van brand is geweest.

By Fotografie: Leen Koek

Koekmedia - Persfotograaf in de regio Rijnmond, Midden-Delfland en het Westland. Koekmedia levert foto- & videomateriaal aan de regionale en landelijke media. Koekmedia is geregistreerd als freelance fotograaf bij het NVJ (Nederlandse Vereniging van Journalisten) en in het bezit van een Landelijke Politieperskaart.